Middeleeuwse reisverslagen naar het Heilig Land (4/6): Isaak ben Jozef ibn Chelo

Vlaamse Vrienden van Israël

Plaatje hierboven: Ingekleurde foto van het Graf van aartsmoeder Rachel omstreeks 1890 op de weg van Bethlehem naar Jeruzalem [beeldbron: Pinterest]

Tijdens de Middeleeuwen waren Joden over de hele wereld verspreid, en velen van hen ondernamen de moeilijke en soms gevaarlijke reis om de overblijfselen van Jeruzalem te zien. Ze lieten brieven en dagboeken achter die de toestand van Jeruzalem in die jaren beschrijven.

De Joodse reiziger Isaak ben Jozef ibn Chelo die leefde in de 14de eeuw, scheef het volgende verslag omtrent zijn bezoek aan het Heilig Land en Jeruzalem in het bijzonder in 1334 na C.

De joodse gemeenschap in Jeruzalem is tamelijk talrijk. Zij is samengesteld uit vaders van families uit alle delen van de wereld, voornamelijk uit Frankrijk. De leidende mannen van de gemeente, evenals de voornaamste rabbijnen, komen uit het laatstgenoemde koninkrijk, onder anderen Rabbi Chaim en Rabbi Joseph.

Ze leven daar in…

View original post 777 woorden meer