Amerikaanse krant plaatste wansmakelijke cartoon die coronavirusrichtlijn vergeleek met de Holocaust

Vlaamse Vrienden van Israël

Binnen vier maanden vinden in de VS presidentsverkiezingen plaats en de verkiezingskoorts tussen Democraten (Joe Biden) en Republikeinen (Donald Trump) stijgt zienderogen. Dat politici soms over lijken gaan om hun opponent de loef af te steken, is algemeen bekend, maar in Kansas gebeurde dat haast letterlijk … andermaal ten koste van de Joden.

Het afgelopen weekeinde brak een controverse uit nadat een krant in Kansas een cartoon plaatste waarin een richtlijn om mondmaskers te dragen als gevolg van de pandemie van het coronavirus, werd vergeleken met de deportatie van Joden naar de nazi-gaskamers tijdens de Holocaust.

De wekelijkse Anderson County Review, waarvan uitgever Dane Hicks een Republikeinse provincievoorzitter is, plaatste de cartoon vrijdag op zijn Facebook-pagina. Het toont de democratische gouverneur van Kansas, Laura Kelly, die vorige week een richtlijn uitgaf om mondmaskers te dragen.

Op de cartoon werd Kelly afgebeeld met een mondmasker versierd met een Davidster. Achter…

View original post 477 woorden meer