Joodsamsterdam : KAMP VUGHT- 75 jaar bevrijding

Kamp Vught, door de Duitsers Kamp Herzogenbusch genoemd, was een bijzonder kamp. Het was het enige concentratiekamp van de SS buiten Duitsland. Vught stond onder direct commando van de SS in Berlijn. Het kamp werd in 1942 gebouwd omdat de doorgangskampen Amersfoort en Westerbork de grote hoeveelheid gevangenen niet konden verwerken. Op 13 januari 1943 arriveerden de eerste gevangenen, uit het doorgangskamp Amersfoort (foto rechts).
Vught was verdeeld in twee kampen, het ene was het JDL, het JudenDurchgangsLager, het andere deel het Schutzhaftlager waar mensen in werden opgesloten als preventieve hechtenis. Dit waren vooral Nederlandse en Belgische politieke gevangen…

Lees het volledige bericht : JOODSAMSTERDAM

Gerelateerd :

75 jaar bevrijding : Kamp Vught leeg na snelle ontruiming door de Duitsers

NATIONAAL MONUMENT KAMP VUGHT

Friese Verzetsstrijders WO2

Evenhuis, Jan

Corrie ten Boom, een Haarlemse verzetsvrouw – Oranjehotel

Manfred Gerstenfeld over de lock-down en zijn tijd als onderduiker tijdens de Holocaust

HOME