Adembenemende antieke ontdekkingen in Kanaänitische tempel in Lachish, Z-Israël +video

Een Ander Israëlisch Geluid

Plaatje hierboven: Een ingewikkeld reliëf dat nu in het British Museum te vinden is, toont het Assyrische leger dat Lachish met de grond gelijk maakt terwijl zij de nederzettingen van Juda veroverden en vernietigden [beeldbron: Amanda Borschel-Dan/TOI]

Israëlische onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem onthullen nu een half decennium van hun werk in een ongelooflijke Kanaänitische tempel uit de 12e eeuw v.Chr. Onlangs werd een uitgebreid rapport gepubliceerd van de opgravingen die plaatsvonden tussen 2013 en 2017 op de archeologisch rijke Lachish-site.

Een oude 3.200 jaar oude Kanaänitische tempel werd ontdekt in Zuid-Israël, die deel uitmaakte van een bijbelse stad verwoest door Joshua toen hij het Joodse volk het Heilig Land in loodste en Kanaän veroverde. De tempelstructuur, door de archeologen de ‘Noordoost-tempel’ genoemd, werd ontdekt in Nationaal Park Tel Lachish, nabij het huidige Kiryat Gat, en is vergelijkbaar in plan met hedendaagse tempels ontdekt in Noord-Israël…

View original post 385 woorden meer