Coronavirus wakkert Jodenhaat aan en voedt dwaze samenzweringstheorieën

Een Ander Israëlisch Geluid

Een Chinese diplomaat haalde de Holocaust aan om Israël aan te sporen zijn deuren niet te sluiten voor Chinese mensen die op de vlucht zijn voor het dodelijke coronavirus. Dai Yuming zei op zondag tijdens een persconferentie op de Chinese ambassade in Tel Aviv:

Dit doet denken aan de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust, de donkerste dagen van de menselijke geschiedenis. Miljoenen joden werden vermoord en velen werden verboden om landen binnen te komen. Sommige landen openden hun poorten, waaronder China. Zelfs in donkere tijden in de geschiedenis hebben we onze poorten niet gesloten voor het Joodse volk en we hopen dat Israël zijn poorten voor de Chinezen niet zal sluiten.

De Chinese ambassade verontschuldigde zich later voor de opmerkingen, meldde de Jerusalem Post, en verduidelijkte:

Het was helemaal niet de bedoeling om de donkere dagen van de Holocaust te vergelijken met de huidige situatie en de inspanningen van de Israëlische…

View original post 337 woorden meer