Sefardische Opperrabijn niet mals voor Russische ‘niet-Joodse’ immigranten in Israël

Vlaamse Vrienden van Israël

District van Tel Aviv, 7 januari 2020. Aan het drukke kruispunt van Holon werd op dinsdag 7 januari in de Russische taal de antisemitische slogan ‘Hitler had gelijk’ graffiti gespoten. Die slogan verwijst dat Hitler met name gelijk had om zes miljoen Joden te vermoorden tijdens de Holocaust  [beeldbron: MAW]

De sefardische opperrabbijn van Israël ligt momenteel onder vuur omdat hij immigranten uit de voormalige Sovjetunie ‘communistische, religie-hatende’ heidenen noemde.

Op een rabbijnse conferentie in Jeruzalem vorige week, bekritiseerde rabbi Yitzhak Yosef de Israëlische wet van terugkeer voor het verlenen van burgerschap aan Russen die volgens de orthodoxe religieuze wet niet Joods zijn.

De rabbijn beschuldigde de staat van het opzettelijk uitnodigen van immigranten uit de voormalige Sovjetunie naar Israël in een poging de politieke macht van de orthodoxe chassidische gemeenschap te verzwakken.

Tien of honderdduizenden heidenen zijn naar Israël gekomen als gevolg van deze wet. Heidenen…

View original post 546 woorden meer