Opperrabijn van anti-Zionistische Joodse Satmar sekte op bezoek in Israël

Vlaamse Vrienden van Israël

De Opperrabbijn, of rebbe, van de Joodse Satmar Chassidische gemeenschap, rabbijn Zalman Teitelbaum (hierboven in witte kaftan), landde dinsdagochtend 19 november vanuit de VS in Israël voor een 10-daags bezoek.

De Rebbe zal er zijn Satmar Hassidim begroeten, een ontmoeting hebben met andere ultraorthodoxe leiders en geld distribueren naar instellingen die geen financiering van de Joodse staat accepteren. Satmar telt (2006) – afhankelijk van de bron – wereldwijd ca. 120.000 volgelingen waarvan de meesten in de VS wonen.

Rebbe Zalman Teitelbaum is hoofd van de Satmar-gemeenschap van Williamsburg, Brooklyn, terwijl zijn broer Aaron de andere grote Satmar-gemeenschap leidt in Kiryas Yoel in de staat New York. Zalman Teitelbaum (°1951)  is een van de twee Grand Rebbes van Satmar. Hij is de schoonzoon van de vorige Bistritzer Rebbe uit Brooklyn. Hij is de grootse rabbijn van de Satmar-gemeenten in Williamsburg en de Dean van een Satmar Yeshiva in Queens.

De…

View original post 656 woorden meer