77-jarige Britse rabbijn gearresteerd en weggevoerd tijdens klimaatprotest in Londen

Vlaamse Vrienden van Israël

Opmerkelijk plaatje hierboven: Londen, maandag 14 oktober 2019. Klimaatactivist, de 77-jarige rabbijn Jeffrey Newman, wordt opgepakt en afgevoerd. Vermits Joden momenteel het Loofhuttenfeest vieren, mocht hij zijn palmtak, citrusvrucht e.a. symbolen meenemen naar de cel…

Een 77-jarige Britse rabbijn werd gearresteerd en weggesleept door de politie terwijl hij zijn tallit droeg en de vier soorten natuurproducten bij zich had (loelav, hadassiem, aravot en etrog) naar aanleiding van de Soekot (Loofhuttenfeest) tijdens een protest tegen klimaatverandering in Londen.

Rabbijn Jeffrey Newman, rabbi emeritus van Finchley Reform Synagogue, gelegen in Noord-Londen, werd maandag gearresteerd in centraal Londen. Het incident werd vastgelegd op video en op YouTube geplaatst (zie onderaan).

Tijdens de manifestatie blokkeerde de rabbijn het verkeer door op het midden van de weg te knielen en begon te bidden voor beter weer tijdens de protesten van de Extinction Rebellion beweging in Londen waar hij met zo’n 30 andere…

View original post 256 woorden meer