2.600 jaar oude zegel gevonden in archeologische site nabij de Kotel in Jeruzalem

Een Ander Israëlisch Geluid

Een 2.600 jaar oude bulla (zegel) met een Hebreeuwse naam werd ontdekt in vuil dat werd opgegraven in 2013 in de buurt van de Westelijke Muur (Kotel aka Klaagmuur), zei de archeoloog Eli Shukron op maandag.

Op het zegel staat de naam ‘Adenyahu Asher Al HaBayit‘ gegraveert, wat betekent ‘Adenyahu bij Benoeming van het Huis’, de meest prominente rol in het koningshof in het koninkrijk Judea die voor het eerst voorkomt op de lijst van ministeries van koning Solomon.

De bulla van een centimeter breed, die werd gebruikt om documenten te ondertekenen en dateert uit de 7de eeuw v.Chr. – de periode van het koninkrijk Judea (Mamlekhet Yehuda) – draagt ​​een term die in de hele Bijbel veel wordt gebruikt om de oudste minister te beschrijven die onder koningen van Judea of Israël dient.

Shukron, die de eerste opgravingen uitvoerde bij de eerste stenen van de Westelijke…

View original post 292 woorden meer