Darwinisme, Jodendom en de botsing tussen wetenschap en religie

Een Ander Israëlisch Geluid

Plaatje hierboven: Charles Darwin, de oom van de aap. Een spotprent van Colleen O’Farrell van Kricket-Kountry: “Wat je kijk op evolutie ook is, of wat je ook van wetenschap in het algemeen vindt, je moet altijd de wet van Leon onthouden: ‘Echte dingen zijn nog steeds echt, ongeacht wat je denkt of wat je gelooft!’” [beeldbron: Red Bubble]

De Amerikaans-Joodse professor David Gelernter, die informatica doceert aan de Universiteit van Yale in Connecticut, heeft onlangs afstand gedaan van zijn eerdere geloof in de Darwiniaanse evolutie.

Toen hij schreef dat het hem bedroefde om “een briljante en mooie wetenschappelijke theorie” op te geven, zei hij dat hij had geconcludeerd dat het niet het grotere geheel kon verklaren – niet de verfijning van bestaande soorten, maar de opkomst van nieuwe soorten.

Of zijn argument gegrond is of niet, is een discussie voor een andere keer. Het punt…

View original post 1.268 woorden meer