Joodsamsterdam: Transport 222–uitwisseling Joden (Austauschjuden)

In juni 1944 werd een groep van 222 Joodse gevangen vrijgelaten uit Bergen Belsen en naar Palestina gestuurd.

De nazi’s gebruikten deze joden als ruilmiddel. Natuurlijk was er geen onbaatzuchtigheid vanaf de kant van de nazi’s bij deze actie. Men wilde, als ruil, een even groot aantal Duitse Tempeliers die in Palestina gevangen genomen waren bij het begin van de oorlog. Deze Tempeliers waren een uit Würtemberg afkomstige groep die sinds 1880 in Palestina gevestigd was en bestond grotendeels uit vrouwen en kinderen, hun mannen waren bij het uitbreken van de oorlog door de Britse mandaatregering geïnterneerd en naar Australië overgebracht….

Lees het volledige bericht  : JOODSAMSTERDAM

Gerelateerd :

Verloren transport ( Wkipedia )

De familie Bergenthal en Transport 222

Nog steeds vragen over ruil Duitsers-joden in ’44

Joden uit Bergen-Belsen komen aan in Palestina

Hitlers Menschenhändler – Das Schicksal der „Austauschjuden“

HOME