Naphthali ben Levi (Henri) van Praag – JOODS – Nederlandse PARAPSYCHOLOG ( Hoogleraar voor parapsychologie ), filosof en theolog….

 

 

Naphthali ben Levi (Henri) van Praag (Amsterdam, 12 september 1916Hilversum, 3 november 1988) was een JoodsNederlandse pedagoog, filosoof en theoloog, (dan wel godsdiensthistoricus) die ook bekendheid kreeg als (ortho)pedagogischtherapeut en publicist en als publicist op psychologisch en parapsychologisch gebied. In het laatste vak werd hij in 1978, als opvolger van prof. W.H.C. Tenhaeff , bijzonder hoogleraar namens de Studievereniging voor Psychical Research (SPR). Hij omschreef het gebied van deze leeropdracht als antropologische parapsychologie, in contrast met de experimentele parapsychologie, die door zijn collega gewoon hoogleraar, de Zweed Martin Johnson, aan dezelfde Rijksuniversiteit Utrecht werd gedoceerd…….

Lees meer –> (Wikipedia) !

Links :

Henri van Praag  Instituut

Universiteit Utrecht  

Hoogeschool Gesteeswetenschappen Utrecht 

Stichting “ De Zaaier “ Parapsychologisch Instituut

p.k.

HOME